Şu ana kadar yer aldıkları bütün yayın dönemleri;
Dünyanın her yanından rüzgâra bırakılmış sesler bu yayın döneminde Pazartesi günleri saat 13.00’te.
Dünyanın her yanından rüzgâra bırakılmış sesler bu yayın döneminde Pazartesi günleri saat 13.00’te.
Ercüment Gürçay, Yubal ve Göçmen’s’in müziği ve müziğin umut verici gücü üzerine yazdı.
Ercüment Gürçay, 82 yaşına giren efsane sanatçı Joan Baez’in yeni yaşını unutulmaz şarkıları eşliğinde hayat hikâyesine yakından bakarak kutluyor.
Timur Selçuk'un 77. doğum günü vesilesiyle Babil'den Sonra'da Selim ve Kerim Altınok'la birlikte hazırladığımız programın kaydını tekrar yayınladık.
14 yıl aradan sonra Genesis 20 Eylül'de İngiltere'de tekrar sahneye çıktı.
Geçtiğimiz hafta sonu Serkan Taycan’ın rehberliğinde Müze Gazhane’deki sergiyi gezdik. Taycan’la iki saate yaklaşan harika bir yolculuk yaptık ve ses kayıtları aldım. Bu hafta 'Babil’den Sonra'da bu ses kayıtlarından kısa kısa dinletilerin de yer aldığı bir program yaptık.
"... Şimdilerde ne zaman bir kayıttan sesini duysam, ona dair bir cümle okusam içinde bulunduğumuz zamanın omuzları düşer..."
Türkiye’de radyo yayıncılığı; fiilen 1990'a, anayasal olarak 1993'e kadar devlet eliyle yürütüldü.1993 yılındaki anayasa değişikliği ve 1994 yılında çıkarılan kanunla devlet tekeli kalktı ve özel yayıncılık devreye girdi.
Açık Radyo’nun 50. yayın döneminde her pazartesi 13.00 – 14.00 saatleri arasında yayınlanan ‘Babil’den Sonra’da bu haftanın konusu ‘Türkiye’de radyo.’
İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg’in iklim yıkımını durdurmak amacıyla hiçbir gerçekçi adım atmayan hükümetlere karşı başlattığı “iklim için okul grevleri” dünyanın birçok ülkesinde 15 Mart ve 24 Mayıs 2018 tarihlerinde gerçekleştirilmiş, onlarca ülkede iki milyondan fazla g
Mavi askılı kot tulumu, hasır şapkası, görmeyen gözlerini örten bir camı düşmüş gözlüğü ve pamuk şekeri sakallarıyla, New Orleans sokaklarının simgesi olan, bu sevimli mi sevimli, 75’lik delikanlıyı tanımayan yoktur sanıyorum.
Şair Ahmet Ada "Hep bir atlı gibi düşledim/ atını doludizgin süren/ Küba’nın ovalarında/ yeleleri rüzgârlı atını..." diye betimliyordu José Martí'yi bir şiirinde.
Hani bazı insanları tanırsınız ve belki de farkında olmadan onları tanrı katına yerleştirip, ölümsüzlükle taçlandırırsınız ve bir gün, bir anda ölüm haberiyle tüm bu büyü dağılıp gider.
Nuh Köklü arkadaşımızdı. Geride bıraktıkları, mücadelesi, anıları, yazıları ve sesiyle onu hep hatırlayacağız ve her zaman arkadaşımız olarak kalacak.
Stelyo Berber 2009 yılında Pelin Suer ile birlikte “Café Aman İstanbul” grubunu kurdular. Bu hafta Babil’den Sonra’da, Stelyo Berber ve Pelin Suer konuğum oldular, Rembetiko müziğini ve Café Aman İstanbul’u konuştuk.
'Playing for Change Band' müzisyenleri yaşadığımız gezegenin daha iyi, daha özgür ve daha adaletli bir yer olması için hepimizi şarkı söylemeye davet ediyorlar.
Açık Radyo Hareketi’ne önce dinleyici olarak katıldım. “Hareket” diyorum; gerçekten de öyle. Açık Radyo sadece bir radyo değildi benim için.
3X2 bir aile. Bildiğimiz şarkıları- ezgileri kendi deneysel üsluplarıyla yorumlamaya çalışan, besteleri de olan; her biri çeşitli koro geleneklerinden gelen ve dolayısıyla müzikte ( ve yaşamın her alanında) çok sesliliği seven- arayan; üretmek ve ürettikleri her şeyi paylaşmak isteyen; her şeye rağmen, her yeni güne umutla uyanan ve bu umudu beraberliklerine, müziklerine katık eden bir aile. 3X2 "Babil'den Sonra"nın konuğuydu.
Bu hafta Babil’den Sonra programımda iki kardeş müzisyen konuğumuzdu: Selim ve Kerim Altınok. Altınok Kardeşler'in yaşamı gerçek bir inat hikâyesi. Çok küçük yaşlarda görme yetilerini kaybetmelerine rağmen ailelerinin de yaratıcı desteğiyle, hiçbir zaman bıkmadan, usanmadan, her an güzel olan şeylerin peşi sıra gitme cesaretini gösterip, hayata sıkı sıkı sarılarak bütün zorlukları birlikte aşmışlar ve “karanlığın renginin aslında beyaz olduğunu” yaşamlarıyla kanıtlamışlar.
Geçen hafta Babil’den Sonra programında 30 Aralık 1994’de The Marmara Oteli’nin kafesinde patlayan bombayla ağır yaralanan ve 11 Ocak 1995’de hayata veda eden Onat Kutlar için Ruhi Su’dan, Mahsuni Şerif’e; Brena McCrimmon’dan, Hanende İbrahim Efendi’ ye, Öztürk Serengil’e kadar birçok sanatçıdan seçtiğimiz şarkıları- türküleri çaldık ve Onat Kutlar’ın sesinden bir de şiir dinlettik.
Slowfood Hareketi tarafından 2004 yılında kurulan ve tarımdaki endüstriyel uygulamalara teslim olmayı reddeden, yemek kültürünün standartlaşmasına karşı, sürdürülebilir tarımı, balıkçılık ve gıda üretimini küresel çapta yaymayı amaçlayan Toprak Ana –Terra Madre Ağı, 2008 yılından başlayarak her 10 Aralık gününü Dünya Toprak Ana (Terra Madre) Günü ilan etti ve her yıl dünyanın birçok yerinde düzenlenen etkinliklerle bugün kutlanıyor.