Şerif Erol
-
Aa
+
a
a
a
17 Ağustos 2022
2000'de, depremin birinci yılında radyomuzda yayınlanan "Yer Yarıldı İçine Girdik: Bir Felaketin Ardından" kaydını ve deşifresini 22 yıl sonra tekrar paylaşıyoruz.
17 Ağustos 2021
2000 yılında depremin 1. yılında radyomuzda yayınlanan "Yer Yarıldı İçine Girdik: Bir Felaketin Ardından" kaydını 21 yıl sonra tekrar sizlerle paylaşıyoruz.
18 Kasım 2013
On the night of August 16th, 1999, we didn't yet know that a peaceful sleep would no more be so easy for us in the future. A couple of hours after midnight, the tremor struck…
13 Ağustos 2003
Bodrum'da Kayakçı koyunda 24 Ağustos'a kadar süren sualtı seramik sergisini ardından kısa bir süreliğine Ayvalık ve Saros'ta deneyimlemek mümkün.
08 Ağustos 2003
"Neyi yeniden tartışmaya başlamamız gerektiğini hatırlatırsa, o zaman bu sergi anlamlı bir sergi olacak.
27 Haziran 2003
İKSV'den Görgün Taner ile "caz festivali"ndeki yenilikler, Irak savaşı yüzünden sanatçıların sigorta primlerinin yükselmesi vb nedenlerle artan maliyet sorunu ("Radiohead ya da REM düşünüyorduk, olmadı") ve rock festivali, çocuk festivali, erken dönem müzik festivali gibi sıradaki projeler üzerine s
26 Haziran 2003
"Kardeşim, Anadolu popuna şu kadar yer ayırmışsın ama dünya evine girmelere, sabık kocalara, sabık sevgililere sayfalar ayırmışsın, bu ne biçim tarih?' dese, 'Bu benim seçimim, ben 'hafif' tarih yazdım" diyeceğim..." Naim Dilmener popun nelerden etkilendiğini, star karakteristiğin değişimini, Hafif
21 Mart 2003
Moda sahili manzarasını otoyol, kuş cıvıltılarını motor gürültüsü, berrak deniz havasını da egzost kokusuyla zenginleştirmeyi öngören Büyükşehir Belediyesi'nin projesiyle ilgili, Moda Semt Girişimi'nden mimar Erdal Özyurt ile bir sohbet.
25 Şubat 2003
"Çocukluk yaşamın belli bir dönemine karşılık gelen bir soyutlamadır. Farklı zamanlarda, farklı toplumsal ve etnik gruplarda değişen bir sosyal yapıdır..." Colin Heywood'un kaleme aldığı, "Batıda Çocukluğun Tarihi - Baba Bana Top At" isimli kitabı yayınlayanlardan Füsun Kiper ile söyleşi.
19 Şubat 2003
"...ama gerek Türk gerekse de dünya tiyatrosunda belli bir tarzda ve kalıpta anlayışın artık fazlaca da yerinin olmadığını düşünüyorum..." Son olarak "Gayriresmi Hürrem" adlı oyunu ile ödül kazanan Özen Yula ile "gayriresmi tarih denemesi," tiyatronun durumu, yazmak ve projeleri üzerine söyleşi.
18 Şubat 2003
Kudret tapıncından gözü görmez hale gelmiş merkez medyanın kuvvetli yönetici-kalemleri, kamuoyunun büyük siyasi ve ahlâki gücünü farketmeye başlamış görünüyorlar.
17 Şubat 2003
İnsanlar, kendilerinin gerçekleştirdikleri muazzam hareketi unutmayacaklar. 15 Şubat barış hareketinde 6 kıt'ada, 70 ülkede, 600 şehirde 12 milyondan fazla insan, genç-yaşlı, kadın-erkek, çoluk-çocuk, her dinden ve her mezhepten, sokağa döküldü.
11 Şubat 2003
"Sen takım elbisenle Meclis'te yemin ederken baktım ilk. Hepimiz baktık, bütün köy. Muhtar başı çekti, bi de güzel alkışladık. Herkes, ben söylemiştim o büyük adam olacak diye, dedi. Sen televizyonda yemin ederken söylediler. O güne kadar içlerinde tutarlarmış meğer. Bakma sen.
07 Şubat 2003
Türkiye Cumhuriyeti, olağanüstü önem taşıyan tarihi bir kararla üslerini ABD emrine verdi. Üslerin genişletilip savaşa hazırlanmasına "modernizasyon" deniyor. Bunlara "izin" verilmesi sürecine de "tezkere" deniyor. Tarihi kararı ikinci bir karar izleyecek – birincisinden de daha önemli.
06 Şubat 2003
Herşey akla gelirdi de, ezici çoğunlukta bir iktidarın 3 ay 3 gün içinde topluca intihar edeceği düşünülemezdi. Bu toplu intihar eylemi, rekorlar kitabına da, dünya tarihine de geçecektir. Ama, biz, savaşı durduracağız!
05 Şubat 2003
Yarın, Meclis'teki milletvekilleri, ülke halkının yüzde 94 oranında hayır dediği bir savaşa katılıp katılmama kararını alma durumunda.
03 Şubat 2003
Başta Doğan grubu organları olmak üzere medyanın büyük kesimi ABD ile beraber iyice "zorluyor." Hükûmet de zorlanıyor ha zorlanıyor. Bayram tatiline "ağız tadıyla" girebilmek için, tatilden önce Meclis'ten karar çıkartma girişimleri başlamış durumda. Yani önümüzde üç-dört gün birşey kaldı.
31 Ocak 2003
Booker Prize ödüllü ünlü romancı Arundhati Roy, üç gün önce Porto Alegre'de neredeyse on bin kişinin önünde yaptığı konuşmasında, imparatorluğa nasıl karşı konur sorusunu cevaplamaya çalışırken şöyle diyordu: "Büyük şirket küreselleşmesinin – hadi adlı adınca söyleyelim mi?
30 Ocak 2003
Yeryüzünün hemen hemen bütün büyük şehirlerinde, ABD'nin Irak'ı istilâ savaşına karşı eşi görülmemiş sayıda eşgüdümlü gösteri yapılacağı belirtildi. En az 10 milyon insanın aynı anda sokaklara çıkacağı 15 Şubat gününün, dünya tarihindeki en büyük protesto günü olması bekleniyor.
29 Ocak 2003
Başkan Bush epey bir süredir ortalıkta gözükmüyordu: "Ulusa sesleniş" (State of the Union) konuşmasıyla dünyanın karşısına çıktı ve fakat bilmediğimiz birşey söylemedi maalesef: Savaş yakın, ortalığı yakın, gibilerden birşeyler dedi.
28 Ocak 2003
Bush'un 5 gün önce T.C. Başbakanı'na gönderdiği çok özel "havuç-sopa" mektubunun da aynı gazetede yayımlanmış olması iki kere ilginçti.
24 Ocak 2003
Dünya Sosyal Forumu Porto Allegre'de toplanıyor. Yağmur ve arkasından güneş.
23 Ocak 2003
"ABD'nin ithal petrol ihtiyacı, şimdi günde 10.4 milyon varilken, bu ihtiyaç 2020'de 16.7 milyon varile çıkacaktır.
22 Ocak 2003
Fransa Cumhurbaşkanı Chirac ile Alman Şansölyesi Schröder, iki ülke arasındaki dostluk anlaşmasının 40. yıldönümü vesilesiyle biraraya gelmişlerdi geçenlerde.
21 Ocak 2003
ABD halkı ve dünyanın belli başlı bütün ülkelerinde kitleler sokağa dökülmüş, "ya akıl!" diyorlar.
20 Ocak 2003
San Francisco'dan Washington DC'ye kadar uzanan geniiş bir anakara parçası üzerinde ilâhilerini mırıl mırıl (ve çın çın) terennüm eden Budistler, Amerika'nın dört bir yanından toplaşan dinibütün Hıristiyanlar, Vietnam savaşından kalma bedeni ve ruhsal yaralarını vakarla taşıyan sakatlar, baston ve d
17 Ocak 2003
Yeni milenyumun en belirgin trendlerinden biri, küresel olarak açık toplum olma yoluna gidiyor olmamız galiba. "Açık Küre" oluyoruz. Eski "riya" toplumundan gittikçe uzaklaşıyoruz. Herkes neyin peşindeyse açıkça söylüyor artık.
16 Ocak 2003
Bu Site'de sayısız yazıda ele alınan bir konu vardı. Savaşkanlığın ardında petrol akışının ve dolayısıyla petrol zengini Ortadoğu'nun ABD tarafından tam kontrol altına alınması çok yazıldı çizildi. Meğerse, doğru değilmiş!
15 Ocak 2003
Bu mesele, etik bir meseledir. Bir tek kişinin ölecek olması ihtimali bile saldırıya karşı çıkılması için gerekli ve yeterli bir sebeptir.
14 Ocak 2003
Şimdi duyguları, tutkuları ve –ne yalan söylemeli? – hırsları da işin içine karıştırmanın tam zamanı geldiği anlaşılıyor. Nitekim Britanya Başbakanı Blair de savaşı "tutkuyla" istediğini belirtmiş dün.