Yazmaya övgü. Eleştiriye ve eleştirmene kapı.
Şu ana kadar yer aldıkları bütün yayın dönemleri;
Düşünmeye, düşünceye, üretmeye ve tartışmaya alan açmayı amaçlayan bir kültür programı.
Yazmaya övgü. Eleştiriye ve eleştirmene kapı.
Düşünmeye, düşünceye, üretmeye ve tartışmaya alan açmayı amaçlayan bir kültür programı.
Dünyayı Okumak programının 8 Haziran 2021 tarihli nüshasının konuğu Mıknatıs Ses kitabının yazarı Nermin Saybaşılı’ydı.
Dünyayı Okumak'ta ‘Bir Yaratıcılık İmkanı Olarak KAOS’ isimli son kitabı vesilesi ile Ömer Faruk'la beraberdik.
Akif Pamuk, Beste Bal'la pandemi döneminde çocuk edebiyatının gelişimini ve 16 Kasım'da başlayacak LiteraTür Çocuk Edebiyatı Festivali'ni konuşuyor.
Orman Yüksek Mühendisi Doç. Dr. Yücel Çağlar'la yangınları konuşuyoruz.
Açık Dergi'de her Salı 19:00'da yayınlanan Dünyayı Okumak programında Ecinniler Dergisi’nden Çağla Çinili ve Tunca Çaylant konuğumuzdu.
Türkiye Vegan ve Vejetaryenler Derneği'nden Eşref Balcı'yla 20-21 Haziran tarihlerinde online olarak düzenlenecek olan Uluslararası İstanbul Vegfest'i konuşuyoruz.
Açık Dergi'de her Salı 19:00'da yayınlanan Dünyayı Okumak programında Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Veli Duyan konuğumuzdu.
Salgının yayıncılık dünyasına etkileri; yayınevleri, fuarlar, okuyucular, yazarlar ve çevirmenler COVID-19 günlerini nasıl yaşıyor ve gelecek senaryoları neler?
4 Şubat 2020 tarihinde Dünyayı Okumak programından Birol Çaymaz ile yeni çıkan kitabı Türkiye'de Vatandaşlığın İnşası kitabını konuştuk.
Dünyayı Okumak’ta 29 Aralık'ta Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenecek IV. Gıda Toplulukları ve Kooperatifleri Çalıştayı’nı konu edindik.
Açık Dergi'de her Salı akşamı yayınlanan Dünyayı Okumak bölümünde Akif Pamuk, Türkiye Yayıncılar Birliği Yönetim Kurulu başkanı Kenan Kocatürk ile OKUYAY Platformu'nun 17 Aralık'ta açıklanan Türkiye'de Okuma Kültürü raporunu konuşuyor.
Eğitim Türkiye'de her bireyi doğrudan ilgilendiren bir konu. Eğitimin bir ideolojik aygıt olarak algılanması bu tartışmayı daha da güçlendiriyor. Uluslararası Alternatif Eğitim Sempozyumu da tam da bu tartışmaların ortasında eğitimin başka bir halinin mümkün olduğunu ortaya koymaya çalışıyor. Hazırlık sürecinde farklı insiyatif ve grupların katılımıyla düzenlenen Uluslararsı Alternatif Sempozyumu'nu Feyzullah Coşkun'la değerlendirdik.
İklim değişikliği gezgenin gelecekteki en önemli tehditi olmaktan çıktı, bugünün en önemli felaketlerinden biri oldu.
Bu hafta Açık Radyo'da dünyayı okumak: yazarlar ve ilhamları programının konuğu Kurtul Gülenç'ti. Kurtul Gülenç ile “Frankfurt Okulu” isimli kitabı ve adalet üzerine konuştuk.
Bu hafta Dünyayı Okumak: Yazarlar ve İlhamları programının konuğu Fuat Sevimay'dı. Fuat Sevimay’la “Kapalıçarşı” isimli kitabı üzerine konuştuk.
Dünyayı Okumak: Yazarlar ve İlhamları programının konuğu bu hafta Ergün Kocabıyık'tı. Ergün Kocabıyık’la “Dolaylı Hayvan” isimli kitabı üzerine konuştuk.
Dünyayı okumak: yazarlar ve ilhamları programının konuğu Hüseyin Irmak'tı. Hüseyin Irmak’la “Tatavla’dan Kurtuluş’a” isimli kitabı üzerine ve Tatavla'nın sosyo kültürel dönüşümü üzerine konuştuk.
Dünyayı okumak: yazarlar ve ilhamları programının konuğu Kenan Çayır'dı. Kenan Çayır ile "Biz" Kimiz? Ders Kitaplarında Kimlik, Yurttaşlık, Haklar başlıklı çalışma üzerine konuştuk.
Dünyayı Okumak: Yazarlar ve İlhamları programının konuğu bu hafta Müge İplikçi'ydi. Müge İplikçi ile Saklambaç romanı ve gençlik edebiyatı üzerine konuştuk.