Açık Mutfak

-
Aa
+
a
a
a

Disiplinlerarası yemek konuşmaları.

 
İki haftada bir perşembe günleri Açık Dergi'nin içinde.
 
İrem Aksu
 
53. Yayın Dönemi: 3 Mayıs 2021 - 31 Ekim 2021

Şu ana kadar yer aldıkları bütün yayın dönemleri;

 
52. Yayın Dönemi: 2 Kasım 2020 - 2 Mayıs 2021
 
51. Yayın Dönemi: 4 Mayıs 2020 - 1 Kasım 2020
Orkan Telhan - Elli
14 Ekim 2020

Bu sene beşincisi gerçekleşecek olan İstanbul Tasarım Bienali’nin ana program başlıklarından mutfağı, tasarım ile ilişkisini ve bu senenin ana teması Empatiye Dönüş’ü asistan küratör Billie Muraben'le konuştuk.

Vedat Ozan'la kokunun tarihi
11 Eylül 2020

Açık Mutfak’ta İrem Aksu ve Tan Morgül, Vedat Ozan’la koku, tat, aromalar ve lezzetin dünya tarihsel anlamı hakkında konuşuyorlar.

Douglas McMaster
29 Ağustos 2020

Açık Mutfak'ta Douglas McMaster’la sıfır-atık sistem stratejilerini ve SILO’nun hikayesini konuştuk... 

Ettora Scola, Özel Bir Gün (Una giornata particolare), 1977.
16 Temmuz 2020

Filmlerdeki yemek sahnelerini, renklerini, diyaloglarını veya yemeğin yendiği mekanları nasıl "okur" veya algılarız ?

1888 New York'undan bir Yahudi şekerleme dükkanı
24 Haziran 2020

Açık Mutfak - Disiplinlerarası Yemek Konuşmaları'nda Kadir Has Üniversitesi Mimarlık ve Kent Çalışmaları Program Direktörü Ezgi Tuncer’le birlikte iki haftada üst üste göç ve mutfak ilişkisini konuştuk. Programları Açık Mutfak podcast arşivinden dinleyebilir ya da aşağıdaki yazımıza göz atabilirsiniz. 

İspanyol Gribi,1918-1919, Cincinnati sokak mutfağı. Gönüllüler maskeler ile çocuklara yemek servis ediyor. / Courtesy of Spokesman-Review Archives
07 Mayıs 2020

Açık Mutfak’ın ilk programında dünyada gıdaya erişim ve dayanışma ağları, alternatif tedarik yolları ve müşterek üretim-dağıtım mekanlarına göz atıyoruz.