İrem Aksu
Bu sene beşincisi gerçekleşecek olan İstanbul Tasarım Bienali’nin ana program başlıklarından mutfağı, tasarım ile ilişkisini ve bu senenin ana teması Empatiye Dönüş’ü asistan küratör Billie Muraben'le konuştuk.
Açık Mutfak’ta İrem Aksu ve Tan Morgül, Vedat Ozan’la koku, tat, aromalar ve lezzetin dünya tarihsel anlamı hakkında konuşuyorlar.
Açık Mutfak'ta Douglas McMaster’la sıfır-atık sistem stratejilerini ve SILO’nun hikayesini konuştuk...
Filmlerdeki yemek sahnelerini, renklerini, diyaloglarını veya yemeğin yendiği mekanları nasıl "okur" veya algılarız ?
Açık Mutfak - Disiplinlerarası Yemek Konuşmaları'nda Kadir Has Üniversitesi Mimarlık ve Kent Çalışmaları Program Direktörü Ezgi Tuncer’le birlikte iki haftada üst üste göç ve mutfak ilişkisini konuştuk. Programları Açık Mutfak podcast arşivinden dinleyebilir ya da aşağıdaki yazımıza göz atabilirsiniz.
Açık Mutfak’ın ilk programında dünyada gıdaya erişim ve dayanışma ağları, alternatif tedarik yolları ve müşterek üretim-dağıtım mekanlarına göz atıyoruz.