Açık Mutfak Kayıt Arşivi
Podcast kanalları ve üyeliği hakkında daha detaylı bilgi almak için tıklayın.
İrem Aksu’nun el yapımı bıçak tasarımcısı, Krop Knives’ın yaratıcısı Sinan Tansal’la konuşuyoruz.
Krop Knives’ın yaratıcısı Sinan Tansal’la söyleşi (tekrar)
Konuğumuz Silva Özyerli ile Diyarbakır-Gâvur Mahallesi'nin geçmiş dokusunu, sokağını, mutfağını, kadınlarını ve erkeklerini konuşuyoruz.
Amida’nın Sofrası: Yemekli Diyarbakır Tarihi
Anadolu Meraları ve Safi Mera Eş Kurucusu Durukan Dudu ile iklim felaketleri çağında iyileştirici bir yöntem, uygulama olan onarıcı tarımı ve bütünsel yönetimi ile şifalı gıdayı üretmeyi, ezcümle “Onarım Çağı”’nı konuşuyoruz.
Anadolu Meraları
İrem Aksu, yeni yayımlanan "Makro Mantarlar" kitabı vesilesi ile "Türkiye'nin Mantarları" kitabının yazarı Jilber Barutçiyan'la konuşuyor. Barutçiyan, daha önce de "Türkiye'nin Mantarları" isimli kitabı yazmıştı.
Makro mantar nedir?
İzmir Levantenlerinin mutfak kültürü ve tariflerin yer aldığı "Mutfak Tarihinin Levanten Tarifleri" isimli kitabi hayata geçiren dört kadından Ingrid Braggiotti konuğumuz. Ingrid ile kitabın oluşum sürecini, İzmir'deki Levantenleri ve yemeklerini konuşuyoruz.
İzmir Levantenleri ve yemekleri
Konuğumuz Derya Turgut'la yemek fotoğrafçılığını konuşuyoruz.
Yemek fotoğrafçılığı
İrem Aksu, diş hekimi ve müzisyen Sinan Tansal'la meşhur el yapımı bıçaklarını ve ileri dönüşümü konuşuyor.
Sinan Tansal'la söyleşi
İrem Aksu, İstanbul’da kentsel tarım uygulamalarını ve Galata’da hayata geçen Postane İstanbul'un teras bahçesi deneyimini konuklarıyla değerlendiriyor.
İstanbul'da kentsel tarım uygulamaları
İrem Aksu'nun konukları İyi Ekim’den Evren Yıldırım ve Burcu Arıkan ile Postane’den Yaşar Adnan Adanalı.
Şehirde gıda yetiştiriciliği
İrem Aksu'nun konuğu Buğday Derneği'nden permakültür tasarımcısı Yasemin Kireç.
Evde bahçe, saksıda bostan mümkün mü?