6 Şubat Depreminin ikinci yılında, 'Sıfır Noktasında Sanat'ta birleşmek!

-
Aa
+
a
a
a

Kültürel Miras ve Koruma: Kim İçin? Ne İçin?'de Asu Aksoy ve Burçin Altınsay, Melisa Kurtuluş ve fotoğraf sanatçısı Murat Germen ile Antakya Performative Collective ve Janus Artzine’in bir araya gelerek yürüttükleri projenin Antakya’da açılan 'Sıfır Noktasında Sanat' başlıklı sergisini konuşuyorlar.

""
6 Şubat Depreminin ikinci yılında, 'Sıfır Noktasında Sanat'ta birleşmek!
 

6 Şubat Depreminin ikinci yılında, 'Sıfır Noktasında Sanat'ta birleşmek!

podcast servisi: iTunes / RSS

Antakya Performative Collective ve Janus Artzine’in bir araya gelerek yürüttükleri projenin Antakya’da açılan 'Sıfır Noktasında Sanat' başlıklı sergisini konuşuyoruz. Antakyalıların deprem sonrası iyileşme sürecine sanat yoluyla nasıl katkıda bulunabiliriz sorusundan hareket eden bu iki Antakyalı sanat kolektifi 2024 yılında, VAHA tarafından desteklenen bir proje başlatmıştı. Yerelden 10 sanatçı ve yürüttükleri misafir sanatçı programı kapsamında altı sanatçının katılımı ile Antakya’da sanatçı atölyeleri düzenlediler ve Almanya-Leipzig’de bir sergi açtılar.



14 Ekim tarihindeki programımızda Antakya Performative Collective’den Melisa Kurtuluş ve sanatçı atölyelerinden birisini düzenleyen fotoğraf sanatçısı Murat Germen ile konuşmuş ve Leipzig sergisini, sanatçı atölyelerini ve de Murat Germen’in yürüttüğü başlığı 'Antakyalı ne istiyor?' olan atölyeyi ele almıştık. Şimdi Melisa Kurtuluş ve Murat Germen ile yine beraberiz. Proje kapsamında 1 Şubat’ta Antakya’da 'Sıfır Noktasında Sanat' sergisini, güncelleyerek, kapsamını genişleterek açtılar ve 8 Şubat’a kadar açık kalacak sergide çok sayıda sanatçı var. Sergi açılışında performanslar yer aldı ve fotoğraflara baktığımızda çok zengin bir içerik görünüyor.



Leipzig’de 2024’te açtıkları sergi, 1 Şubat 2025’te evine, Antakya’ya geldi ve Melisa Kurtuluş’a ve Murat Germen’e sergi hazırlık çalışmalarını ve katılan sanatçı işlerini soruyoruz. Antakya’nın deprem sonrası iyileşme sürecine sanat yoluyla nasıl katkıda bulunabiliriz diye yola çıkmıştı bu işbirliği projesi; sergilerin hazırlık sürecinde ve de şimdi 6 Şubat depreminin ikinci yıldönümünde serginin Antakya’da açılması ile neler hissettiklerini, Antakyalılardan nasıl geri dönüşler aldıklarını, sergi çalışmasının gerçekten de iyileşme sürecine nasıl katkıda bulunduğunu düşündüklerini konuşuyoruz. Konuklarımız Antakya’da açılan sergiyi, sergi için yaptıkları çalışmaları, veri toplamanın ve iş birlikleri ile çalışmanın ve dayanışmanın önemini anlatıyorlar.