Körili Karnabahar Salatası
190 gr. Nohut (1 cup)
½ ad. Pırasa
1 ad. Havuç
Taze Kekik
Defne
Karabiber
2 diş Sarımsak, kabuklu
2 yk. Elma Sirkesi
Nohutları geceden ıslatın.
Şişmiş nohutları tencereye temiz su ile koyup, pırasa, havuç, taze kekik, defne, tane karabiber, kabuklu sarımsaklar ile beraber pişirin.
Pişince içindeki pırasa, havuç, defne, kekik ve sarımsakları alıp atın.
Suyun içine sirkeyi tuz ve karabiberle ekleyin.
Kendi suyu içinde soğumaya bırakın.
1 kafa Karnabahar
1 yk. Sirke
¼ kafa Top Salata
3 yk. Dolmalık Fıstık
½ demet Maydanoz, ince kıyılmış
12-15 halka Kırmızı Soğan Turşusu
3 yk Sarı Üzüm
Körili vinaigrette için:
Köri
Tuz
Karabiber
Pul biber, az
Elma Sirkesi
Zeytinyağı
Sos malzemesini bir kavanoza koyup, çalkalayarak karıştırın.
Bir tencerede su kaynatın. İçine tuz, sirke ve karnabaharları atın.
Karnabaharları hafif diri kalacak şekilde haşlayıp, süzün. Bir tepsiye oldukça yayvan çıkarın.
Dolmalık fıstıkları hafifçe kavurun.
Top salatayı ve maydanozları incecik kıyın.
Turşuları da 3'e 4'e bölün.
Tüm malzemeyi karıştırın. Nohutları da süzüp katın.
Ve körili vinaigrette ile soslayın.
Afiyet olsun!