Ermenistan, Gürcistan ve Türkiye’den müzisyenleri bir araya getiren Sound Bridge projesini Ege Şahin'le konuşuyoruz.
İşbirliğine dayalı ses üretimini bir müzik diplomasisi aracı olarak kullanan Found Sound Nation; Ermenistan, Gürcistan ve Türkiye’den müzisyenleri işbirliği ve diyalog yoluyla müzik odaklı stratejiler geliştirmek üzere Sound Bridge projesine çağırıyor.
3-24 Haziran 2024 tarihleri arasında Gürcistan'ın Svaneti dağlarında bir araya gelerek ortaklaşa yeni müzik eserleri yaratacak müzisyenler, kaydedilmiş materyallerden oluşan bir albüm ve birkaç kısa video üretecekler. Grup daha sonra Tiflis'e giderek misafirlik süresince ürettikleri eserleri burada icra edecek. Sound Bridge başvuruları Ermenistan, Gürcistan veya Türkiye vatandaşı olan 20-40 yaş arası tüm müzisyenlere açık.
Sound Bridge için yüksek performans sahibi ve / veya kompozisyon, doğaçlama, prodüksiyon becerisi olan; müziği topluluklara hizmet etmek için kullanan (eğitmenlik, sınır ötesi iş birliği, gelenekleri canlandırmak gibi); müziğin kökenine saygıyla onu yeniden yorumlama veya ondan ilhamla orijinal besteler yaratma hevesi taşıyan müzisyenler tercih ediliyor. Detaylar için Found Sound Nation’ın web sitesi ziyaret edilebilir. 19 Şubat’a kadar erişime açık olan başvuru formu ise burada.
Açık Dergi'de geçtiğimiz yıl ilk defa düzenlenen etkinliğe katılan besteci, ses sanatçısı ve araştırmacı Ege Şahin'e bağlanıyoruz. Türkiye'de doğan ve Hollanda'da göçmen olarak yaşayan sanatçı, "ses çalışmaları aracılığıyla toplumsal meseleleri irdeleyen" ve "elektro-akustik müzik alanlarıyla temas halinde olan multimedya pratikleriyle işler" üretiyor.