Gözde Kazaz
-
Aa
+
a
a
a
26 Temmuz 2020
İş Bankası Kültür Yayınları tarafından 2011 yılında Çağımızın Tellâlı başlığıyla yayınlanan Radyo Oyunları ile Adalet Ağaoğlu'nu anmaya devam ediyoruz.
17 Kasım 2014
Açık Yeşil'de Gözde Kazaz'la, Yeşil Gazete'de yayınlanan ve Afşin-Elbistan'daki izlenimlerini aktardığı 3 bölümlük yazı dizisinden yola çıkarak sohbet ettik: "Afşin – Elbistan bölgesi, Türkiye'nin kömüre dayalı enerji politikalarının dünü ve bugününe dair çok şey anlatıyor.
19 Mart 2014
Geçen sene 'Bağımsız bir radyo neyle yaşar?' diye sormuştuk. Sanırım cevabı artık hepimiz daha iyi biliyoruz. 11. Açık Radyo Günleri devam ederken, Destek projesini 'mutfak' anlatıyor.
18 Aralık 2012
Açık Dergi'de, İstanbul'da yokolmaya yüz tutan kuşçuluk kültürüne dair bir belgesel olan İstanbul'un Kuşçuları'nın yönetmeni Naki Tez'le, "bambaşka bir dünya" diyebileceğimiz kuşçuluk, kuşçu kahveleri, kuşlar ve kuşçular hakkında hakkında sohbet ettik, belgeselin hikâyesini konuştuk.
05 Ekim 2012
Almanya'nın eski başkenti Bonn'da, uzun süredir, Eylül ayıyla birlikte şehrin her daim sakinliğine bir hareket geliyor. Bir ay boyunca devam eden Beethovenfest hem evrensel besteci Ludwig Van Beethoven'a doğduğu şehrin bir selamı hem de klasik ve çağdaş müzik orkestraların buluşma noktası.
04 Ekim 2012
Ali Öz bir yıl boyunca kentsel dönüşümün en 'gözde' semti Tarlabaşı'nın ve onun gözlerden uzak tutulmaya çalışılan sakinlerinin fotoğraflarını çekti. 30 bin kareden fazla... Şimdi bunların arasından seçilen 100 fotoğraf "Ayıp Şehir" başlığıyla sergileniyor. Ali Öz Açık Dergi'de konuğumuzdu.
13 Eylül 2012
Yedinci Yeşil Yayla Festivali 31 Ağustos – 2 Eylül tarihleri arasında Kaçkarlar'da yapıldı. Bu seneki festivalin teması "Geleneksel Meyveler"di. Açık Dergi ekibinden Gözde Kazaz Yeşil Yayla Festivali'ni yakından takip etti ve sonrasında Açık Dergi'de bizimle paylaştı:
20 Temmuz 2012
Dünyanın gidişatını kendine dert edinmiş, bunu müziğin gücüyle aktarma yeteneğine sahip ve dahası cesur Antony Hegarty. Değiştirebilmek gücünü kendinden buluyor ve bunu bildiği mecrayla, sanatla yapıyor.