Change.org/KuzeyOrmanları adresinde süren kampanyanın talebi net: Trakya, İstanbul ve Anadolu'nun; su, nefes, yaşam kaynağı olan Kuzey Ormanları "Muhafaza Ormanı" ilan edilmesi.
Kuzey Ormanları Savunması, İstanbul’un Kuzey Ormanları için yıllardır yürüttüğü mücadeleye, Change.org’da açtığı imza kampanyasıyla binlerce insanın desteğini de ekliyor. Change.org/KuzeyOrmanları adresinde süren kampanyanın talebi net: Trakya, İstanbul ve Anadolu'nun; su, nefes, yaşam kaynağı olan Kuzey Ormanları "Muhafaza Ormanı" ilan edilmesi. Ayrıca Kuzey Ormanlarının mutlak korumaya alınması, her türlü rant ve yağma projesine derhal kapatılması. Kampanyaya bugüne de 128.000 kişi destek verdi bile. Kampanya metninde, Kuzey Ormanları birçok canlı türünün yaşam alanı ve dünyanın önemli kuş göç yollarından. Çok farklı ekosistemlere sahip Kuzey Ormanları'nda 15 adet Önemli Doğa Alanı bulunuyor. Tüm bu nedenlerle Kuzey Ormanları’nın muhafaza ormanı ilan edilmesini talep eden kampanyaya 30 farklı sivil toplum kuruluşu da destek veriyor. Siz de bu kampanyaya imza vermek isterseniz Change.org/KuzeyOrmanları adresini ziyaret edebilirsiniz.
Change.org/YesilozSahilineDokunma adresindeki kampanya, Alanya’nın Yeşilöz Sahili’nde Caretta carettalar ve nesli tehlike altındaki kum zambaklarının karşılaştıkları tehdide dikkat çekiyor. Özel bir şirket, bu bölgede deniz içindeki akaryakıt boşaltım tesisini büyütmek için başvurdu ve şu anda ÇED süreci başlamış durumda. Kampanyanın talebi: bu projenin ÇED olumlu raporu almaması. Kampanyayı başlatan Güldane Şahin, uzun yıllardır bu sahilin korunması için mücadele veriyor. Güldane Şahin, geçtiğimiz günlerde basına kampanyayla ilgili yaptığı bir açıklamada: "Kum zambakları için buradayız. Dünyanın peşinde olduğu nesli tükenmekte olan bitkiler. Nasıl bu sahillerimizde Caretta caretta’larımız varsa kum zambaklarımız da var. Kesinlikle halk tarafından kum zambaklarının olduğu sahiller korunmalı. Bern ve Barcelona sözleşmelerimiz var. Deniz içinde ve dışındaki canlıları korumalıyız. Gelecek nesillere doğal bir yaşam bırakmak istiyorsak hep beraber imza kampanyamıza destek verelim. Tüm kum zambakları ve carettalar sizlere minnettar.” dedi.. Şu anda 1000’e yakın kişinin imza verdiği kampanyaya siz de destek vermek isterseniz Change.org/YesilozSahilineDokunma adresine gidip imza verebilirsiniz.
CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Salda Gölü’yle ilgili kampanyasını sürdürüyor. Mehmet Göker, Change.org/SaldayaDokunma adresindeki kampanyaya imza veren 200 binin üzerinde imzacıya bir email göndererek önemli bir haber paylaştı. Salda Gölü’ne millet bahçesi projesi için Isparta İdare Mahkemesi, davanın çok kısa süre içinde görüleceğini bildirmişti. Bu olay üzerine Bakanlık bir savunma dilekçesi verdi ve bölgenin Özel Çevre Koruma alanı ilan edilmesinin sit alanından daha fazla koruma sağladığını beyan etti. Mehmet Göker, paylaştığı metinde bu ifadeye “Bir alanın Koruma Bölge Kurulu’nca sit alanı olarak ilan edilmesi, bu alanda yapılacak olan her ölçekteki plân uygulamasını durdurmakta. Ancak Özel Çevre Koruma Alanı içerisine alınması ile birlikte Özel Çevre Koruma Bölgelerinde İmar planları yapılmasını mümkün hale getirmekte.” dedi. Gelinen son noktada Isparta İdare Mahkemesi davayı yetki yönünden reddederek Ankara İdare Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi. Mehmet Göker, imzacılarla paylaştığı emailde, bu durumun zaman kazanma ve kamuoyunda yaşanan tepkilerin dinmesine yönelik bir girişim olduğunu düşündüğünü söylüyor. Bu nedenle de herkesten kampanyayı paylaşmaya devam etmesini istiyor. İmzanızı eklemek ve paylaşmak için Change.org/SaldayaDokunma adresini ziyaret edebilirsiniz.
Burdur Akgöl’ün çok yakınında bir mermer ocağı kurulacağı haberi üzerine harekete geçen Ahmet Erçelik bir kampanya başlattı. Change.org/Akgol adresinden ulaşabileceğiniz kampanya bir mermer firmasının ve diğer kum, taş ve mermer ocaklarının bölgede yarattığı tehdide dikkat çekiyor. Kampanya metninde Ahmet Erçelik Akgöl’le ilgili önemli bilgilere de yer veriyor. Bu bilgilerden biri, Akgöl’ün kış aylarında yağışlarla su alması ve flamingolar ve diğer birçok su kuşları için bir sığınma ve beslenme alanına dönüşüyor olması. Kampanyada, mermer ocakları açılırsa rüzgar ve sel suları ile gölün kirleneceği ve önce göldeki küçük canlıların öleceği, bu canlılarla beslenen flamingolar ve su kuşlarının artık göle gelmeyeceği ve göl çevresindeki ekosistemin tamamen çökeceği ifade ediliyor. Ayrıca mermer şirketine ruhsat verilen saha içinde Güvercinlik mağarası da var ve o da tehdit altında. Kampanya nın talebi, ruhsat sahası içinde bulunan bu mağaranın acilen koruma altına alınması ve bu bölgede kurulmak istenen mermer ocağı ve diğer ocakların acilen ruhsatlarının iptal edilmesi. İmza vermek için Change.org/Akgol adresini ziyaret edebilirsiniz.