5 Ekim 2007
AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinin ikinci duruşmasında da mahkemenin Emniyet'ten ve İstanbul Valiliği'nden istediği, dava açısından önemli belgeler dosyaya gelmedi. Hrant Dink cinayetinin ikinci duruşması pazartesi günü yapıldı. 2 Temmuz'daki ilk oturumda mahkeme heyetinin taleplerinden biri AGOS Gazetesi'nde yayımlanan Sabiha Gökçen'in Ermeni olduğuyla ilgili haberden sonra Dink'i makamına çağıran İstanbul Vali Yardımcı Ergün Güngör'le ilgiliydi.
Valilik yanıt vermedi Mahkeme Güngör'ün odasında Hrant Dink'i tehdit ettikleri ve istihbarat görevlileri oldukları öne sürülen biri kadın iki kişinin kimliklerinin bildirilmesini talep etmişti. Ancak bu talebe İstanbul Valiliği'nin gönderdiği yazıda yanıtlar yoktu. Vali Güler, Dink'i vali yardımcısının odasında tehdit ettiği öne sürülen iki kişinin kimliğine ilişkin hiçbir cevap vermedi. Mahkeme de bu isimlerin kimlikleri konusunda ikinci kez talepte bulunmadı. Dink ailesi avukatlarının merakla beklediği bir diğer belge, cinayetin azmetiricisi olarak tutuklu bulunan Erhan Tuncel ile ilgili imha edilen 48 sayfalık evraktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 29 Ocak'ta İstihbarat Daire Başkanlığı'na bir yazı yazarak bilgi ve belge istemişti. Eski Trabzon Emniyet Müdürü ve İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in imzasıyla 6 Şubat'ta savcılığa gönderilen dosyada, Tuncel'le ilgili 48 sayfa bilgi vardı. Ancak Akyürek, söz konusu bilgilerin deşifre edilmemesi gerektiğini belirterek, belgelerin incelendikten sonra imha edilmesini istiyordu. İhtiyaç duyulduğu takdirde belgelerin arşivlerden her zaman temin edilebileceği notu raporda vardı. Savcılık da belgelerin imha edilmesine karar verdi. 2 Temmuz'daki ilk duruşmada mahkeme imha edilen evrakların tekrar gönderilmesine karar verdi. Ayrıca Erhan Tuncel'in yaklaşık 5 bin telefon konuşmasının kayıtları istendi. Mahkeme bu talepleri Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gönderdi. Dosya, mahkemeye gönderilmedi. Dink ailesinin avukatları ikinci duruşmada imha edilen evrakın tekrar istenmesini talep etti. Ancak mahkeme bunu kabul etmedi. Bu evrak, Erhan Tuncel'in istihbarat polisi M.Z. ile yaptığı telefon görüşme kayıtlarının ortaya çıkmasından sonra daha fazla merak ediliyordu. Telefon kayıtlarından polisin Dink'in öldürüleceği şeklini ayrıntılarına kadar bildiği anlaşılmıştı.
'Hukuk skandalı' Dink Ailesi'nin avukatlarından Erdal Doğan, Tuncel hakkındaki 48 sayfalık evrakın imha edilmesinin hukuk skandalı olduğunu belirterek, "Bu durumda soruşturmayı sadece savcılar değil, emrinde olması gereken kolluk amirinin yürüttüğü gibi bir sonuç çıkıyor. İkinci duruşmada evrakın tekrar istenmesi talebimiz hiçbir hukuki dayanağı olmadan reddedildi. Bu ya hukuki bir hata, ya da skandal" dedi.