Anadolu Kültür'den bir podcast yayını: Adalet Atlası

Açık Dergi
-
Aa
+
a
a
a

Anadolu Kültür'ün podcast projesi Adalet Atlası'nı Açık Dergi'de Hazal Özvarış ve Gökşin Uğur anlatıyor. Podcast yayıncılığını adaleti en baştan düşünmeye ihtiyaç duyanlara ulaşabilmek için bir araç olarak kullanan ekip, disiplinlerarası sohbetler aracılığıyla yeni bakış açılarına kapı aralıyor.  

Adalet Atlası yayına başladı.
Anadolu Kültür'ün ilk podcasti Adalet Atlası
 

Anadolu Kültür'ün ilk podcasti Adalet Atlası

podcast servisi: iTunes / RSS

Anadolu Kültür’ün ilk podcast serisi Adalet Atlası, 15 Ekim 2020 Perşembe günü yayına başladı. Her hafta perşembe günü yeni bölümü yayınlanan seri 15 bölümden oluşuyor. Güncel hak ihlallerinden yola çıkan ama adaleti hukukla sınırlamayan seri kapsamında müzikten adli tıbba, yapay zekadan sinemaya pek çok alanın adaletle kesişim noktaları konuşuluyor.

"Üniversitelerin kapatıldığı, ifade özgürlüğünün çeşitli yollarla sınırlandırıldığı günümüzde adaleti en baştan düşünmeye ihtiyaç duyanlara ulaşabilmek için araç olarak podcasti seçtiklerini" belirten ekip, 8 ay öncesinde çalışmalara başlamış ve 15 bölümlük bu özel yayını oluştururken bir Danışma Kurulu da oluşturmuş. Kurulda, psikososyal çalışmalar ve film sosyolojisi alanlarında çalışan akademisyen Umut Tümay Arslan, hukuk sosyolojisi, insan hakları ve devlet kuramı çalışan hukukçu Kasım Akbaş, Altyazı Fasikül: Özgür Sinema projesinin yürütücüsü sinema yazarı Senem Aytaç, geçmişle yüzleşmenin yanı sıra nörobilim ile adalet ilişkisini araştıran hukukçu Ozan Erözden, feminist hukuk teorisi ve Nazi dönemi hukuk uygulamalarını çalışan hukukçu Ceren Akçabay ve Osmanlı edebiyatları ve karşılaştırmalı edebiyat alanında çalışan akademisyen Mehmet Fatih Uslu yer almışlar. 

Son iki yıldır büyük bir hareketlilik yaşayan Türkçe podcast dünyasında, Adalet Atlası bu editoryal vasfının yanı sıra, her bir bölümde görüşlerine başvurdukları çok sayıda uzman ismi modere etmekte gösterdiği maharet ile ayrıca öne çıkıyor ve teknik standart açısından kalbur üstü bir podcast yayını. Şimdi moderatör Hazal Özvarış ve koordinatör Gökşin Uğur'a sözü bırakıp bu çok kıymetli girişime kulak verelim.