Seyahat günlüklerinden gezi rehberlerine, insanın dünyayı tanıma, anlama, kavrama macerasına tanıklık eden metinler, bugün her şeye her yere erişimimizin olduğu dünyada bize ne söylüyorlar? Bir yeri gezmek ne demektir; mimarisi, müziği, giyimi, edebiyatı bir mekân hakkında bize neler söyler?
Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sinden, Goethe'nin İtalya Seyahati'ne, Meltem Gürle'nin İrlanda Defterleri'ne dek geçmişten günümüze seyahat literatürüne kapsamlı bir bakış..
Gidelim Serv-i Revanım Kayıt Arşivi
Podcast kanalları ve üyeliği hakkında daha detaylı bilgi almak için tıklayın.
Seyahat literatürümüze 3 bin sayfa kazandıran değerli Murat Belge Hocamızla bu hafta gezmeye İstanbul’dan başlıyoruz.
Murat Belge'nin radyomuzun “Apaçık” haline ilk ziyaretine, hayat serüveninin hesapsız oyunlarından biri olarak rehberliğe başlamasına ve Osmanlı bakiyesine sahip çıkmak gibi meseleleri konuşuyoruz.

Murat Belge'yle İstanbul
“Güneylilik hakkında edindiğim birkaç bilgiden hemen sonra, bütün gün ürkekçe çalışmayan insana avare demenin herhalde bir Kuzeyli görüşü olduğunu anladım.”
Goethe’nin İtalya Seyahati’ne Napoli ve Sicilya güneşi altında, Güney büyüsü etkisinde devam ettiğimiz; Fransız devriminin sessiz gürültüsü ve Vezüv lavlarının eşliğinde Goethe’yi yeniden Almanya’ya uğurluyoruz.

Goethe’nin rehberliğinde İtalya - Bölüm 2
“Erkenden, saat üçte Karlsbad’dan gizlice kaçtım, çünkü aksi halde beni bırakmazlardı.”
Goethe’nin rehberliğinde İtalya’da gezinmeye başlıyoruz.

Goethe’nin rehberliğinde İtalya - Bölüm 1
Konuğumuz Paul Ballanfat ile sohbetimize kaldığımız yerden devam ediyoruz ve seyahatin karanlık tarihi ve filozofların yola çıkmak temayülü üzerine konuşuyoruz.

Paul Ballanfat'la söyleşi - Bölüm 2
Galatasaray Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe, Sistematik Felsefe Ve Mantık hocası Paul Ballanfat ile aile ve kendi serüvenindeki yolculuklarını konuşuyoruz.

Paul Ballanfat'la söyleşi - Bölüm 1

Gidelim Serv-i Revanım...