Kadim Anadolu Eserlerinden Seçmeler Kayıt Arşivi
Podcast kanalları ve üyeliği hakkında daha detaylı bilgi almak için tıklayın.
Pausanias'ın Hellas'in Tasviri adlı eserinden yola çıkarak tiyatro tarihine farklı bir yorum getiren bir makaleyi inceliyoruz.
Hellas'in Tasviri - Bölüm 2
Lidyalı coğrafyacı Pausanias'ın 'Hellas'in Tasviri' adlı çalışması üzerine konuşuyoruz.
Hellas'in Tasviri - Bölüm 1
Aziz Pavlus'un Galatyalılara yazdığı mektubu ele alıp döneme ait gelişmelere odaklanıyoruz.
Pavlus'un mektupları
Ankara'da bulunan, İmparator Augustus'un kendi ağzından faaliyetlerini anlatan yazıtı ele alıyoruz.
Augustus'un Ankara'daki yazıtı
Bitkilerin ilaç olarak kullanılmasının bir araya toplandığı Adanalı Dioscorides’in Materia Medica adlı eserini tanıtıyoruz.
Tedavi bilgisinin temel taşı: Materia Medica
Ünlü hatip ve filozof Bergamalı Galenos’un yaşamından ve eserlerinden bahsederken, Türkçeye çevrilen iki eserini de tanıtıyoruz.
Hekimlerin İmparatoru: Galenos
İmparator Marcus Aurelius'un Kendime Düşünceler adlı kitabı ve kendisinin eğitimini sağlayan Anadolu kökenli hocalar üzerine konuşuyoruz.
Marcus Aurelius: Kendime Düşünceler
Çoğu Anadolu’da yetişmiş felsefeciler ya da Anadolu’da yetişip diğer ülkelere göç edip fikirlerini Batı’ya yaymış olan felsefecilerin toplu olarak tanıtıldığı Diogenes Laertios’un Ünlü Filozofların Yaşamları ve Öğretileri adlı eseri üzerine konuşuyoruz.
Ünlü Filozofların Yaşamları ve Öğretileri
Pamukkaleli Filozof Epiktetos’un "Söylevler" ve "El Kitabı" olarak adlandırılan eserlerini tanıtırken, Epiktetos’un anısına Denizli’de 2012’de Türk Felsefe Kurumu’nun önderliğinde düzenlenen bilimsel toplantı üzerine de konuşuyoruz.
Pamukkale'den felsefeye yolculuk
Romalı tarihçi Titus Livius’un Roma Tarihi adlı eserinin yanı sıra, İznikli Cassius Dio ve Halikarnaslı Dionysos’un henüz Türkçeye çevrilmeyen Roma tarihi ile ilgili eserleri üzerine konuşuyoruz.
Kuruluşundan itibaren Roma Tarihi