Hikâyenin Her Hâli Kayıt Arşivi
Podcast kanalları ve üyeliği hakkında daha detaylı bilgi almak için tıklayın.
Konuklarımız Burcu Yeşilbaş ve Kerim Arafa'dan sazlı sözlü bir program dinliyor; sahnede kadın olmayı, kadın olarak üretmeyi ve daha nicesini konuşuyoruz.

Hikâyenin müzik ile anlatımı
Konuğumuz Bediz Yılmaz ile kent bostanları üzerine konuşuyoruz.

Kent bostanları
“Ölsem ayıptır, sussam tehlikeli; Çok sevmeli öyleyse, çok söylemeli.” - Metin Altıok
Hikâyenin Her Hâli'nde bugün Ayşe Gül ve konuğu Elif Erdem, 2 Temmuz 1993 Madımak katliamının 32. yıldönümü ve etrafımızı saran yangınlar bağlamında yas, adalet, şifa, sevgi, doğayla ve yaşamı paylaştığımız tüm canlarla ilişkimiz üzerine sohbet ediyorlar.

“Ölsem ayıptır, sussam tehlikeli; Çok sevmeli öyleyse, çok söylemeli”
Konuğumuz Filiz Kerestecioğlu ile Şirin Tekeli ve Şirin Tekeli’nin kurduğu Şirin-Ahmet Tekeli Kadın Hukukçuları Destekleme Vakfı (KAHUDEV) hakkında sohbet ediyoruz.

Şirin-Ahmet Tekeli Kadın Hukukçuları Destekleme Vakfı
Konuklarımız feminist, akademisyen, aktivist, araştırmacı, yazar Sevgi Uçan Çubukçu ve Funda Şenol ile Şirin Tekeli ve Alışın, Her Yerdeyiz! Mahcup Feministlerden Feminist Aktivistlere adlı kitabı üzerine konuşuyoruz.

Hiçbir şeye suya yazılmıyor
Konuklarımız tarihçi, Toplumsal Tarih dergisi editörü, Hikâyenin Her Hâli programcılarından Özge Ertem, ekofeminist kolaylaştırıcı, yaratıcı disiplinlerarası üretici Ezgi Öz ve görüntü yönetmeni, kurgu sanatçısı, vegan feminist Özge Özgüner ile Documetarist 18. İstanbul Belgesel Günleri’nde 19 Haziran’da saat 17:30’da Pera Müzesi Oditoryumu’nda ücretsiz olarak gösterilecek olan Elibirlik belgeseli üzerine konuşuyor; belgeselinin ortaya çıkış sürecinden kolektif üretimin dönüştürücü gücüne, hafızayla, toprakla ve dayanışmayla kurulan direniş biçimlerine kadar pek çok konuyu ele alıyoruz.
Yırca’nın direnen kadınları, kömürün isine karşı sabunun misini öne çıkaran sabun atölyeleri, kolektif üretim, doğa, hafıza ve dayanışma… Elibirlik, sadece bir hikâye değil, başka bir yaşamın mümkün olduğunun kanıtı.

Elibirlik: Sadece bir hikâye değil, başka bir yaşamın mümkün olduğunun kanıtı
Konuklarımız İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden Doç. Dr. Aslıhan Şenel ve Beyzanur Tokgöz ile birlikte Donna Haraway’in 'konumlu bilgi' kavramından yola çıkarak mimarlık eğitiminde stüdyoda ve sahada uygulamalar için nasıl alanlar açılabildiğini konuşuyor ve ayrıca Şenel’in 10 yıldır yürüttüğü kolektif imgelemler stüdyolarında oyun ve bedenlenmenin mimarlık eğitimindeki önemini ele alıyoruz.

Mimarlık eğitiminde stüdyoda ve sahada uygulamalar için nasıl alanlar açılabilir?
Bu bölümde Meral Akkent ve Handan Çağlayan, yaşlılıkta kadın yoksulluğunu ekonomi-politik boyutlarıyla ele alıyor. Konuklarımız Prof. Dr. Şemsa Özar ve Doç. Dr. Emel Memiş, yaşlı kadınların karşı karşıya kaldığı ekonomik eşitsizlikleri, bakım emeğiyle bağlantısını ve sosyal politikaların yetersizliğini tartışıyor.
Kadın yoksulluğu, toplumsal cinsiyet eşitsizliği, emeklilik sistemi, bakım emeği ve sosyal güvenlik politikaları gibi konulara ilgi duyanlar için kaçırılmaması gereken bir bölüm.

Prof. Dr. Şemsa Özar ve Doç. Dr. Emel Memiş'le Yaşlı Kadın Yoksulluğu Üzerine
Konuğumuz Kopuk Bağlar programından tanıdığımız Fatma Genç ile çayı, kadın emeğini, emek hareketi içinde kadını konuşuyoruz.

Çay, kadın emeği, emek hareketi
Konuğumuz Neşenur Altunkaya ile Hadig Derneği'ni, Hemşin kültürünü konuşuyoruz.

Hadig Derneği ve Hemşin kültürü