Son Başvuru Tarihi: 15 Haziran
“Okuldan Haber Odasına”, IPS İletişim Vakfı tarafından İsveç Uluslararası Kalkınma AjansıSİDA’nın desteğiyle, “Haklar İçin Habercilik, Haberciler İçin Özgürlük” projesi kapsamında bu yıl 11-17 Temmuz tarihleri arasında dördüncü kez düzenleniyor. Programa katılmak isteyen gazeteci adayları için son başvuru tarihi 15 Haziran Salı.
Program, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’taki iletişim fakültelerinin gazetecilik, radyo ve televizyon bölümlerinden bu yıl mezun olacak gazeteci adaylarına açık. IPS İletişim Vakfı tarafından gerçekleştirilecek değerlendirmenin ardından, programa, her fakülteden bir kişi kabul edilecek.
Bu programla gazeteciliğin temel ilkeleri zemininde, hak haberciliğine odaklanarak gazeteci adaylarının meslek ortamını tanımaları amaçlanıyor.
“Günümüzün Gazetecilik ve Habercilik Anlayışı”, “Yeni Habercilik Arayışları”, “Gazeteciliğe Başlarken”, “Habercinin Özlük Hakları ve Sorumlulukları”, “Hak Örgütleri ve Medya”, “Haber Etiği ve Hak Haberciliğinin Gerekliliği”, “Haber Fotoğrafçılığı” programda yer alan konuların başlıkları arasında bulunuyor.
Programda Tuğrul Eryılmaz, Berat Günçıkan, Ali Öz, Işın Eliçin, Devrim Sevimay, Efnan Atmaca, Murat Çelikkan, İrfan Bozan, Ahmet Tulgar ve Murat Nişancıoğlu genç gazeteci adaylarına deneyimlerini aktaracak.
Katılımcılar, Prof. Dr. Sevda Alankuş, Prof. Dr. Özden Cankaya, Prof. Dr. Gülgün Erdoğan Tosun, Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu, Doç. Dr. İncilay Cangöz, Doç. Dr. Sevilay Çelenk, Doç. Dr. Nilüfer Timisi, Yrd. Doç. Dr. Esra Arsan ve Füsun Özbilgen’in de aralarında bulunduğu iletişim akademisyenleri ile iletişim hukukçusu Fikret İlkiz ve insan hakları savunucusu Emel Kurma’nın sunumlarını dinleme imkânı bulacak.
Program kapsamında katılımcıları kadın, çocuk ve insan hakları alanında çalışan kuruluşlar ve gazetecilik örgütleriyle buluşmalar; radyo, gazete ve televizyon haber merkezlerini ziyaretler ve tabii eğlence de bekliyor.
Programın sonunda genç haberciler, deneyimli gazetecilerin katılımıyla kendi gazetelerinin ilk sayfasını oluşturacak, program bitiminde de sertifikalarını almaya hak kazanacaklar.
Katılımcıların geliş-gidiş yol, konaklama ve yemek giderlerini İsveç Uluslararası Kalkınma Ajansı SİDA karşılıyor.
Programa başvuruda bulunmak isteyenler www.bianet.org adresinden edinebilecekleri başvuru formunu doldurarak [email protected] adresine gönderebilir.