Güzin Yalın
Tür: Gastronomi
Sayfa sayısı: 359
Mor kaftanlı şehzade, baharın en coşkulu günü hıdrellez, meyvelerin en şaibelisi, toprağın altında yatan asıl marifet, Suriye'den gelen iki maceraperestin Tahtakale'de açtığı kahvehane, devrilip Yeniçeri Ocağı'nı söndüren pilav kazanı, ekşi oturup tatlı konuşanlar, kakao ağacının tanrısı da olan Aztek kralı Quetzalcoatl, Floransa'dan Fransız sarayına yanında dondur-masıyla gelin giden Catherine de Medici, gönüldekilenn paylaşıldığı sohbeti bol sofralar, Akdeniz'in altın sıvısı, mevsimi geçenler ve her dem taze kalanlar, iyi günde kötü günde yenen helvalar, hamarat arının paha biçilmez marifeti, yalnızca sokakta yenenler, adaklar ve kurbanlar, bereketin sembolü buğday, .Vergilius'tan günümüze pizza, herkesin ortak günahı çikolata, imparatorluk sahibi içecek çay; diş buğdayı, son akşam yemeği, roş aşana; imbik, rakı, şarap; denizlerin ve bozkırların ürünleri; dört kıtanın yedi iklimin yemişleri... Afiyetle okuyunuz..
(Tanıtım bülteninden)