İkinci programda bir önceki programı özetleyerek başladık. Daha sonra 1905 Devrimi'nden devamla 1917 Şubat Devrimi'nin ne şekilde ortaya çıktığından bahsettik. Birinci Dünya Savaşı'nın (1914-1918) Şubat Devrimi üzerindeki etkisi üzerine konuşarak devam ettik.
1917 Devrimi'nin ortaya çıkmasında en önemli etkenin savaş olduğu iddiasını tartıştık. Bu noktada Rus tarihinin önde gelen tarihçilerinden Leopold Haimson'ın çalışmaları ile ortaya koyduğu radikallik dalgalarından bahsettik: 1905-6; 1912-1914 ve 1915-1916. Bu çerçevede Birinci Dünya Savaşı'nın radikal toplumsal kabarışlar için ilk başta bir engel daha sonra ise kitlesel genel grevlere bir vesile teşkil ettiği ikili özelliği üzerinde durduk. Bolşeviklerin sadece 1917'de değil daha önceki dalgalarda da önemli varlık gösterdiklerinin altını çizdik.
Daha sonra 1917 Şubat ayında devrimin ne şekilde ortaya çıktığını, işçilerin Putilov fabrikasında gerçekleşen gibi grevlerinden ama esas olarak 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla kadın işçilerin gerçekleştirdikleri eylem üzerinde durduk. Devrim sonrası yüzyıllara dayanan çarlık idaresini bir hafta içinde nasıl çöktüğü ve ortaya çıkan taban hareketlerinin ve örgütlerinin önemini vurguladık. Şubat Devrimi sonrası kurulan Geçici Hükümet ve Petrograd Sovyeti arasında oluşan ikili iktidar yanında işçi komiteleri, konseyler, kızıl muhafızlar, işçi milisleri, sovyetler gibi öz yönetim organlarının Rusya'da üçüncü bir iktidar odağı oluşturarak devam eden aylarda devrimin radikalleşmesinde en önemli rolü oynadıklarından bahsettik.
Programımızı yine bir Yidiş şarkı ile sonlandırdık.